Најновије

УКРАЈИНА НЕ ВРАЋА РУСИЈИ ТАНКЕР: Суд у Кијеву запленио руски брод и документа одузета у претресу!

Суд у Кијеву је запленио руски танкер задржан у луци Измаил 25. јула, изјавио је данас главни војни тужилац Анатолиј Матиос.

Руски танкер (Фото: Јутјуб)

"Након разматрања одговарајућег захтева, суд је запленио поменути брод и документа конфискована током претреса", написао је Матиос на својој Фејсбук страници, пренео је ТАСС.

Матиос је објаснио да су истражне радње на овом броду без дозволе руског конзула биле легалне.

"У складу са важећим међународним уговорима које су ратификовале Русија и Украјина нема потребе за добијањем сагласности или дозволе представника дипломатске мисије или конзуларног представништва стране државе за спровођење истражних радњи на морском или речном броду на украјинској територији. То смо урадили легално ", рекао је он.

Према копији документа коју је главни војни тужилац сачинио, о одлуци о наметању заплене може се протестовати Апелационом суду у Одеси у року од пет дана. Одлука о заплени датирана је са 29. јулом.

Служба безбедности Украјине и Канцеларија војног тужиоца 25. јула задржала је танкер "Ника Спирит" са десет чланова посаде у луци Измаил, у области Одесе.

Украјинска страна тврди да се он некада називао "Нејма" и да је наводно учествовао у блокирању проласка украјинских ратних бродова током инцидента у Керчком мореузу.

Ова земља је одбила америчке притиске, неће више да ратују за јенкије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА