Најновије

СТРАШАН ТЕРОР ХРВАТА ПРЕМА КАПЕТАНУ ДРАГАНУ: Због овога су му забранили да купује храну!

Након што су га недавно казнили једномесечном самицом због објављених отворених писама, Хрвати сада Кепа поново кажњавају, и то без икаквог основа.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)


Према речима његовог правног заступника, адвоката Драгана Палибрка, управа Лепоглава је забрану коришћења кантине образложила као дисциплинску меру због Васиљковићевог недоличног понашања у затвору.

- Као што видите наставља се сраман третман према Капетану Драгану, који он ничим није заслужио. Он сада не може да иде у Кантину, да купи себи кафу, цигарете или неки кекс и да просто, у складу са основним људским правима, користи све оне ресурсе доступне и осталим затвореницима. Да не буде забуне, он добија редовне оброке, не прети му изгладњивање, али и ова правно неутемељена одлука сведочи о недопустивом поступању према њему у Лепоглави...-подвлачи Палибрк.

Он подсећа да је претходно Кеп завршио на месец дана у самици ни крив ни дужан. 

- Васиљковић ни на који начин није комуницирао са српским медијима, већ је писма слао мени, као свом пријатељу и адвокату. А ја сам сматрао да би, с обзиром на чињеницу како се у Хрватској катастрофално поступа према затвореницима српске националности, било битно да се јавност са тим упозна. И уопште, у читавој овој причи није у питању само Капетан Драган, јер он за себе не тражи ништа што му по закону не припада. Реч је о третману према свим српским затвореницима који у Лепоглави трпе само зато што припадају српском народу - истиче Палибрк.

Саво Штрбац из Документационо-информационог центра "Веритас" каже да је против Капетана Драгана покренут дисциплински поступак због обраћања медијима. У том поступку је побројано која је све "кућна правила" прекршио.

- Међутим, из те оптужнице види се да су му преслушкивани разговори, да су спроведене неке преметачине соба и као једна од мера казни предложено је да му буде забрањено да користи средства са рачуна, а то значи и да не може да купује у кантини - објашњава Штрбац, додајући да се такве мере предузимају према непослушним затвореницима, али је велико питање да ли би због оваквог прекршаја и Васиљковић био кажњен да није Србин.

Васиљковић је осуђен на 13 ипо година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској. Казна му истиче марта 2020. године. Једна молба за условни отпуст већ му је одбијена.

Шта каже Дачић о случају прислушкивање прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА