Најновије

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО ЗАШТО КИМОВИ ТЕЛОХРАНИТЕЉИ СТАЛНО ТРЧЕ УЗ ЊЕГОВА КОЛА: Вођа добио ту идеју кад је гледао један филм! (ВИДЕО)

Сваки пут када се севернокорејски вођа, Ким Џонг-ун, појави у јавности, поготово на великим и важним самитима у иностранству, свет обиђу снимци телохранитеља који трче поред његовог возила.

Телохранитељи Ким Џонг уна (Фото: јутјуб)

Они су били велика атракција прошле године у Сингапуру, где се Ким састао са америчким председником Доналдом Трампом, а од тада смо их видели још неколико пута.

У књизи "Божански савршена судбина бриљантног друга Ким Џонг-уна", дописница Вашингтон поста Ана Филфилд открива да је "Ким добио идеју за људски штит од Клинта Иствуда".

"Као дечак је гледао филм 'На линији ватре' (In the Line of Fire), у коме Иствуд глуми агента америчке обавештајне службе који је чувао Џона Ф. Кенедија, када је убијен 1963. године. Иствудов лик и други агенти трче поред председникових кола", објашњава ауторка у књизи.

Изузетно је тешко постати телохранитељ севернокорејског лидера. Према речима Лиј Јонг Гука, телохранитеља покојног Ким Џонг-ила, оца садашњег лидера, "то је теже него провући се кроз иглене уши".

Кандидати се бирају из редова војске и морају да положе низ тестова, а оцењују се здравље, вид, изглед, личност, породична историја.

"Морају да имају изврсне политичке препоруке и потичу искључиво из најлојалнијих породица", наводи се.

Такође, морају да буду сличне висине као и Ким и спадају у групу ретких грађана који смеју да носе оружје у његовој близини.

Телохранитељи морају да буду одлични стрелци, да знају текводно, вештину бацања ножева, да буду добри пливачи и знају маршевски корак, а најважније је да буду лојални.

Иако су наоружани, телохранитељи се углавном ослањају на способност опажања и не-смртоносне методе - руке и тело - када треба да се изборе са опасностима.

Да би заштитила вођу, Северна Кореја примењује специјалне мере, укључујући и дегустирање хране пре него што му буде послужена и ношење његовог личног тоалета куд год отпутује како стране владе не би могле да анализирају његов ДНК и утврде од каквих болести евентуално пати.

Процурела истина о руској флоти, прочитајте више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА