Најновије

МИЛИВОЈЕВИЋ: Слободни медији су овде изузетак, такорећи – фикција, јер политичари зависе од подршке јавности

Политичари зависе од подршке јавности и зато улажу велики напор да јавно мишљење обликују у складу са својим интересима, изјавила је професорка Факултета политичких наука Сњежана Миливојевић и оценила да је посао медија да власт позивају да положи рачуне за своје деловање, а грађана да то захтевају и очекују.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

„Нажалост, контрола медија не значи само цензуру и забрану тема, она значи и производњу аналитичара који сервирају фиктивну слику о успесима власти“, указала је Миливојевић.

Она је предочила да разорне последице неслободе медија укључују и непостојање критичког јавног мњења.

То је за недемократске власти пожељни свет, нагласила је Миливојевић, оценивши “да нас наша власт нажалост тако агесивно уверава да је таква слика тачна да је и сама почела да у њу верује”.

Она није забринута за будућност таблоида, јер их, како је објаснила, спрега комерцијалних и политичких интереса увек одржава на страни добитника.

„Новинари би први морали томе да се супротставе, али тај терет борбе против таблоида не може бити само на њима“, рекла је Миливојевић.

Према њеној оцени, „тешко је бранити професионалне стандарде и одупрети се притиску унутар куће која је већ пристала да их изневери“.

„Зашто млади људи на то пристају питање је за све нас”, сматра Миливојевић.

Како је проценила, могуће је да је један од разлога таквог стања то што се упорно ради на укидању сваке смислене алтернативе.

„Слободни медији су овде изузетак, такорећи фикција, а таблоиди им се сервирају као једини радни простор”, закључила је Миливојевић.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да САД и Русија раде заједно против нас и да је Вучић жртвено јагње које ускоро пуштају низ воду!

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА