Најновије

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ! ПОД НАТО ЗАСТАВОМ ОРИЛЕ СЕ УСТАШКЕ ПЕСМЕ: Хрвати и шиптари пијани и загрљени певали о клању Срба!

Према незваничним информацијама, током војне вежбе у Хрватској, одржане поводом десетогодишњице чланства Хрватске у НАТО-у, хрватски војници су заједно са припадницима такозване војске Косова певали усташке песме о клању Срба.

Хватска војска (Фото: morh.hr)

Како наводе медији, скандалозан наступ хрватских и албанских војника са тзв. Косова догодило се касно увече 5. јуна на полигону "Еуген Кватерник" у Слуњу.

Хрвати су, под утицајем алкохола, пуштали са разгласа песме из црне епохе НДХ, у чему им се придружило и двадесетак припадника оружаних снага тзв. Косова.

Све то се догодило у присуству припадника оружаних снага БиХ, који нису учествовали у усташком "натпевавању". Један од официра БиХ српске националности снимио је догађај мобилним телефоном, али га је хрватски безбедњак натерао да тај снимак обрише.

Касније је, међутим, тај једини припадник оружаних снага БиХ српске националности о целом догађају саставио извештај.

Министар одбране Александар Вулин је поводом овог догађаја изјавио да је за Србију неприхватљиво било какво појављивање паравојске тзв. Косова.

Осим слављења усташке и нацистичке идеологије под заставом НАТО-а, поставља се и питање ко је одобрио војсци БиХ да учествује на војној вежби у истом строју са оружаним снагама тзв. Косова које званично Сарајево не признаје.

Вежба "Иммедиате Респонсе" на територији Хрватске, Словеније и Мађарске, којом је Хрватска обележавала десетогодишњицу уласка у НАТО, трајала је од 10. маја до 6. јуна.

Ангела Меркел похвалила економски развој Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА