Најновије

СРБИ, БРАВО! ПЉУШТЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Ангела Меркел похвалила економски развој Србије!

Не желим да спомињем никога појединачно, али је у Србији остварен веома позитиван развој, поручила је јуче немачка канцеларка на Самиту о западном Балкану.

Брнабић и Меркел (Фото: srbija.gov.rs)

Ангела Меркел, немачка канцеларка и најутицајнији политичар ЕУ похвалила је економски развој Србије.

Меркелова је јуче на Самиту о западном Балкану, у оквиру Берлинског процеса, у Познању, у свом уводном обраћању поручила окупљенима да се Србија креће правим путем, да реформе дају резултате и да економски развој Србије заслужује похвале.

Позитиван развој

Меркелова је истакла да је регион западног Балкана добро напредовао на пољу економског раста.

- Не желим да спомињем никога појединачно, али је у Србији остварен веома позитиван развој - рекла је Меркелова у свом излагању на пленарној седници.

На Самиту западног Балкана, који је окупио велики број шефова држава или влада, министара, европских представника и представника цивилног сектора из региона, учествује и премијерка Србије Ана Брнабић.

Брнабићева се састала јуче са Меркеловом, у паузи између пленарне седнице и радног ручка.

Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статистику Србије, каже да је економски развој Србије неспорна чињеница, као и да је порука с таквог места снажна порука инвеститорима.

Неспорни резултати

- Није могуће спорити економски развој, иако неки политичари и аналитичари често причају супротно. Такав коментар с таквог места потврда је објективног стања, а с друге стране, то је снажна порука инвеститорима да је Србија земља која је у циклусу здравог раста и развоја. Здравог, јер с њим не иду, не граде се паралелно и ризици, а ту мислим на стање дуга, јавне финансије, на платно-билансне позиције - каже Ковачевић за Курир.


Према речима дипломате Зорана Миливојевића, похвала Меркелове је признање српско-немачким билатералним економским односима, али и потврда да Влада Србије води успешну политику.

- То потврђује политику Владе да је на економском плану у пуном смислу сагласна и са циљевима државне политике и са Европском унијом. То можемо гледати и у контексту евроинтеграција. Та похвала је уједно и признање српско-немачким билатералним економским односима. То значи да је политика Владе успешна и да се уклапа у стратешке циљеве на овим просторима - наводи Миливојевић.

Могерини шокирала изјавом о Приштини и дијалогу са Београдом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА