Најновије

ВОЈНА ПАРАДА У ВЕНЕЦУЕЛИ: Народ изашао на улицу и исказао подршку Мадуру!

Припадници специјалних снага у маскирним оделима узвикивали су у знак лојалности док су пролазили поред председничке ложе.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Председник Венецуеле Николас Мадуро надгледао је велику војну параду којом је обележен Дан независности, показујући моћ коју има као врховни командант.

Мадуро је у четвртак аплаудирао и показивао стиснуту песницу док су војници марширали, тенкови пролазили, а борбени авиони надлетали војну базу у Каракасу.

Припадници специјалних снага у маскирним оделима узвикивали су у знак лојалности док су пролазили поред председничке ложе.

- Гледамо у небо тражећи мир, док трају наше војне вежбе. Молимо бога са упереним ракетама - рекао је Мадуро.

Парада је послужила као демонстрација подршке војске Мадуру, док траје политички сукоб са лидером опозиције Хуаном Гваидом, који покушава да свргне Мадура уз подршку више од 50 земаља, укључујући САД. 

Гваидо, који је предводио супарнички скуп, прогласио је себе за председника у јануару и привукао велики број просталица да протестују против Мадура, али стварну подршку има само од САД-а, док су друге две највеће силе, Кина и Русија, уз Мадура. 

Више од четири милиона људи напустило је Венецуелу због несташице хране и лекова и велике инфлације изазване политичком кризом.

Због велеиздаје ухапшен сарадник Путиновог изасланика за Урал! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА