Најновије

ДОДИКА НЕ ЗАНИМАЈУ ОСЕЋАЊА ХАШИМА ТАЧИЈА: Баш нас брига, не мора ни да долази!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је за АТВ да је Косово позвано у формату који је предвиђен за такве састанке, те да га не занимају “осећаји” Хашима Тачија.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– Његова увређеност и његов осећај о томе мене уопште не занима. У формату како је то предвиђено за претходне састанке тог типа Косово је било предвиђено са неком врстом фусноте. То што се њему не свиђа, нико неће заплакати, а нећемо осећати неки губитак што се он неће појавити. Био је позван у формату какав је предвиђен за те скупове, ја се слажем са његовим ставом да не дође – рекао Додик.

Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи рекао је да неће присуствовати Самиту о процесу сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) у БиХ, јер је, како је навео, позив председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика понижавајући зато што Косово није третирано као друге државе-учеснице.

Учешће Косова на СЕЕЦП решено је 2014. године уз сагласност свих оних учесница које не признају Косово: Србије, Грчке, Румуније, Молдавије и БиХ.

Према том решењу, Косово се одриче свог субјективитета као независне државе и прихвата да у СЕЕЦП уђе као недефинисани субјект Косово, уз фус ноту. То исто прихватају и све друге учеснице СЕЕЦП, и оне које иначе признају Косово и оне које га не признају, преноси Српскаинфо.

Додик дао изјаву на годишњици злочина у Братунцу и шокирао све! Више о томе ОВДЕ.

Извор: АТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА