Најновије

НЕМИЛОСРДНИ ПРЕМА НЕПРИЈАТЕЉУ: Нови напади курда на милитанте односе све више жртава! (ВИДЕО)

Ослободилачке снаге Африна (АЛФ) извршиле су нову серију напада на борце који су били под окриљем Турака на окупираном подручју Африна и његовој периферији у северном Алепу у последњих неколико дана.

Курди у Сирији (Фото: Јутјуб)

Дана 4. јула, борци курдске герилске групе циљали су на возило које је носило неколико милитаната под Турцима у близини града Мареа, источно од Африна, с противтенковском вођеном ракетом. Два милитаната су убијена, а четворица су повређени.

Дан касније, ћелије АЛФ-а у Африну су напале јединицу бораца Ахрар ал Шам на путу који је повезивао градове Басоута и Хезави. Возило које је носило појачање било је на мети импровизованог експлозивног уређаја (ИЕД). Четворица милитаната под окриљем Турске погинула су, а четворица су рањена у заседи.

Раније овог месеца, најмање осам милитаната које је подржала Турска убијено је у неколико напада АЛФ-а у Африну и у његовој периферији.

Турска војска и њени пуномоћници заузели су Африн у брзој војној операцији почетком 2018. године. Међутим, они до сада нису успели да осигурају регион.

Војска уништила џихадско складиште муниције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА