Најновије

ПАКЛЕНО КОД ДОЊЕЦКА: Укупно 500 мртвих Украјинаца - "Југ" и "Исток" немилосрдни

На Доњецком правцу, јединице групе снага „Југ“ заузеле су повољније линије и положаје, а такође су поразиле концентрације људства и технике 22. и 28. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, као и 114. бригаде копнене одбране у областима насеља Богдановка,  Клешчејевка и Курдјумовка.

Поред тога, одбијено је десет напада формација 112. бригаде копнене одбране и 79. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у областима насеља Красноје, Лењинское, Шуми и Победа.

Непријатељ је изгубио до 290 погинулих и рањених војних лица, два борбена оклопна возила и 13 возила, стоји у саопштењу министарства одбране РФ.

Током контрабатеријске борбе погођени су: самоходна артиљеријска јединица М109 Паладин америчке производње, топ Д-20, две хаубице Д-30 и уништено је складиште муниције Оружаних снага Украјине.

На јужном Доњецком правцу, јединице Групе трупа Восток, у сарадњи са авијацијом и артиљеријом, поправиле су ситуацију дуж линије фронта и поразиле људство и технику Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Урожајноје и Старомајорское.

Непријатељски губици, наводи се у објави, износили су до 195 војника, три возила, два самоходна топа Гвоздика и самоходне топове Акација.

На Доњецком и Јужно-доњецком правцу фронта, укупан број погинулих украјинских бораца је досегао цифру од готово пет стотина.

Прочитајте ОВДЕ шта аналитичар Радун каже о Такеру Карлсону

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА