Најновије

СТИЖЕ СВЕЖА КРВ! АМЕРИЦИ ПОТРЕБНО НОВО ЖРТВЕНО ЈАГЊЕ: Ево чија ће војска ићи у Сирију да поробљава напаћену земљу!

Специјални представник САД за Сирију Џејмс Џефри званично је тражио од Немачке да пошаље војску у Сирију како би помогла у борби против терориста Исламске државе, наводећи да савезници морају да обезбеде техничку подршку за опозицију предвођену Курдима.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за немачки Велт ам Зонтаг позвао Немачку да у Сирију пошаље војне тренере, специјалисте за логистику и техничаре како би се помогло снагама Демократских снага предвођених Курдима, у борби против ИД.

- Желимо да Немачка пошаље копнене снаге како би делимично заменили наше трупе - рекао је Џефри. Он је казао да САД тражи добровољце који ће учествовати у томе и међу другим коалиционим партнерима, као и да те трупе не морају директно да учествују у борбама са џихадистима.

- Боље је форсирати повлачење ИД са локалним сиријским снагама. Међутим, извесно међународно просуство неопходно је како би се обезбедила подршка из ваздуха, за логистику, тренинге и техничку помоћ - рекао је Џефри. Како је рекао, он је оптимиста будући да ће поједини савезници распоредити копнене трупе.

- Надамо се да ће Немачка учинити и више - рекао је Џефри.

У коалицији која се бори против ИД је 80 земаља, а у њој Немачка активно учествује са извиђачким авионима, авионима за пуњење горива и војним тренерима који су стационирани у Ираку.

Увећавање уранијума умерено, али Иран маршира ка бомби! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА