Најновије

БАХАТИ ХАН БИ ДА ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ СРБИМА, НАПАО И РАДОВАНА КАРАЏИЋА: За кога то нема места у ЕУ?

Уочи одржавања комеморативног скупа у Поточарима 11. јула, европски комесар за проширење Јоханес Хан поручио је да у ЕУ нема места за оне који величају ратне злочинце, "на којој год страни они били".

Јоханес Хан (Фото: Јутјуб)

Јоханес Хан је, одговарајући на једно од посланичких питања у одао да се морају поштовати све одлуке међународних судова.

"Коначна пресуда у суђењу Радовану Караџићу затвара случај једног од најтрагичнијих догађаја у недавној европској историји", рекао је Хан, одговарајући на једно од посланичких питања, а преноси Аваз.

Поновио је да Европска комисија редовно истиче у комуникацији са босанскохерцеговачким политичким лидерима да они морају бити пример у поштовању одлука међународних трибунала, те нагласио да они треба да се уздржавају од било каквих изјава или дела која би могла да доведу под сумњу питање независности процеса.

Такође, како је рекао, они морају да избегавају и да осуђују било какве иницијативе које би могле да повећају тензије, а "све државе се морају једнодушно обавезати и то показати речју и делом да су опредељене за превладавање прошлости тако што ће радити на помирењу и решавању отворених питања и у овој области много пре него што уђу у ЕУ".

Приштина је дала милионе, а плаше се једног човека из Брисела! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА