Најновије

ЈУГОСЛАВИЈА У МАЛОМ ДОЧЕКУЈЕ ЗВЕЗДУ: Зна се прва постава српског шампиона! (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21 по локалном времену, односно у 20 по српском гостују старом знанцу екипи Судуве у првом мечу 1. кола квалификација за Лигу шампиона.

Милојевић (Фото: Јутјуб)

Није прошло много времена од њиховог последњег сусрета, пошто их је жреб спојио и годину дана касније, само сада мало раније.

Нису имали тежак посао 2018. године, па су у два меча савладали литвански тим укупним резултатом 5:0 (3:0 у Београду, 2:0 у Маријампољу), али стиче се утисак да их сада чека мало тежи задатак. Судува је две године узастопно првак Литваније, па самим тим имају и јачи ростер и неколико квалитетних фудбалера. Интересатно, дрес клуба из Маријампоља носе чак седморица играча са подручја Балкана - штопер Живановић, нападачи Топчагић и Тадић, затим дефанзивци Шврљуга, Кардум и Керла, као и везиста Чађеновић из Црне Горе. Рекло би се Југославија у малом.

Као и у већини источних земаља, првенство Литваније је у пуном јеку, а Судува држи трон са 14 победа из 17 мечева и може се рећи да су у одличној форми. Али, зна се ко је фаворит у вечерашњем мечу. Црвено-бели у односу на прошлу годину не могу да рачунају на Радоњића, Крстичића и Дегенека, а нису ту ни Милић и Срнић који су почели меч у Маријампољу, пре мало мање од годину дана.

Ипак, као што каже Милојевић, колико год да је његов тим слабији него претходне сезоне, толико је и јачи, па ће српски шампион у свом саставу овога пута имати играче попут Марина, Иванића, Боаћија, тако да се победа у малом Маријампољу не доводи у питање.

Што се тиче стартних једанаест, то би требало да изгледа овако: Борјан - Гобељић, Савић, Милуновић, Родић - Јовичић - Јованчић, Иванић, Марин, Бен - Боаћи.

Иако се очекивало да Поповић заузме место међу стативама, то се неће десити пошто је Борјан већ неко време у тренингу са тимом, после испадања Канаде са Голд купа и биће спреман да одговори задацима који се очекују од њега.

Савић ће заузети место на штоперу, превасходно због тога што Бабић и Панков нису довољно спремни за почетак квалификација, тако да ће њему ова утакмица бити нова шанса за доказивање и нови почетак у црвено-белом дресу, посебно због тога што је суптилно окарактерисан као четврта опција ове сезоне.

У средини и нападу нема битних промена, па ће Боаћи предводити напад српског шампиона. Барем за сада. Томане је тек пристигао, а Павков готово да нема спојена два тренинга овог лета, па је његов одлазак готово известан.

Подсетимо, реванш се игра 17. јула у Београду. Победник овог двомеча у 2. колу састаће се са бољим из мечева Хелсинки - Торшавн.

Зову га Предатор и он је најопаснији човек на планети! Био бескућник, а сада је велика УФЦ звезда! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА