Најновије

КИНЕСКА ВОЈСКА ЈЕ КРЕНУЛА У НАПАД: Имају огромну подршку и одрешене руке! Послата јасна порука сепаратистима у Хонг Конгу! (ВИДЕО)

Кинеска народноослободилачка армија објавила је нови видео снимак, који је међу демонстрантима у Хонг Конгу који већ месецима протествју против тамошњих власти због одлуке да двоје Кинеза због криминала депортују назад у Кину (Наиме, Хонг Конг иако је формално правно враћен Кини 1997. ужива одређени степен аутономије у односу на остатак ове земље).

Кинеска војска (Фото: eng.chinamil. com.cn)

Видео који је војска објавила почео је одмах муњевито да кружи кинеским друштвеним мрежама, а онда освануо и на светским.

Наиме, кинеска војска је одлучила да преко државних медија објави спот који је показала спремност да одбране земљу од свих претњи само овај пут с нагласком на градове.

Оно што је навело хонгконшке демонстранте да помисле да је њима упућена порука о скором обрачуну, наводе и сцене у снимку где војска сузбија уличне демонстрације, отвара ватру на терористе и побуњенике забраикадиране у стамбеним зградама.

Иначе власти у Пекингу, крајем јула ове године послале су по први пут војску у сам Хонг Конг после 1997. године. Иначе у самом граду нема војних објеката, али око град чак њих шест.

Да ли је ово уопштени пропагандни филм или заиста скривена порука демонстрантима, који су своје захтеве проширили на смену власти и још већу аутономију остаје да се види у наредном периоду.

Шта је Океански штит? Због чега је руска армада крнеула на Балтик? Сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА