Најновије

ПРУЖИЛИ УТОЧИШТЕ КРИМИНАЛЦУ, ПА САКРИЛИ ПАПИРЕ: Са сајта Владе Србије нестао документ о додели држављанства Шинаватри

Влада Србије уклонила је са свог званичног сајта документ о одлуци за доделу држављанства Републике Србије бившој премијерки Тајланда Јинглук Шинаватри, која је у својој земљи осуђена због корупције.

Јинглук Шинаватра (Фото: Јутјуб)

Документ о додели држављанства бившој премијерки Тајланда нестао је из архиве званичног сајта Владе Србије, пошто су се медији заинтересовали за ову причу. Остали документи са седнице одржане 27. јуна и даље су доступни на владиној веб страници.

У одлуци која је уклоњена писало је да се Шинаватра Лерт Јинглук прима у држављанство Србије на основу првог и трећег става из члана 19 Закона о држављанству. У одлуци, међутим, није образложено на основу којих интереса за Републику Србију је Шинаватра добила српски пасош.

Образложење овакве одлуке Владе нису дале ни државне институције од којих је тражила одговор, а једини представник власти који је коментарисао био је председник Србије Александар Вучић.

“Не видим да је то за нас било какав проблем, посебно ако је влада могла да види ма какву економску ли било коју другу корист за нашу земљу. Тако да... То сад као свети пасош или не знам шта. Па супер, доводите људе у нашу земљу. Боље да доводимо људе, много људи смо изгубили захваљујући сиромаштву у којем су нас оставили", рекао је Вучић.

Ову изјаву српског председника, као и саму вест о додели српског пасоша бившој премијерки која је у бекству, пренели су и светски медији од Њујорк тајмса и Раша тудеја до азијских портала.

Бивша премијерка Тајланда Јинглук Шинаватра, у својој земљи осуђена на пет година затвора због корупције, постала је држављанка Србије на седници Владе Србије 27. јуна. Решење о упису Шинаватре у држављане Србије потписала је премијерка Ана Брнабић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Данијел Сервер саветовао Ивицу Дачића.

Извор: Данас/Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА