Најновије

АУТОБУС ПУН СРБА СЕ ЗАПАЛИО У ГРЧКОЈ: Возило потпуно изгорело, а путници једва извукли живу главу! (ФОТО)

Аутобус пун путника потпуно је изгорео ноћас док је враћао туристе са летовања на острву Егина.

Гори аутобус (Фото: Јутјуб)

До несреће је дошло код Лептокарије, а у аутобусу је било 47 путника и нико није повређен захваљујући прибраном возачу и његовој брзо реакцији.

Како је наведено на Фејсбук групи "Грчка острва", до инцидента је дошло док су били сат и по удаљени од грчке границе, када је аутобус при брзини од 90-95 км на сат прешао преко жичаног душека за кревет који је неком испао на путу и притом се заглавио између точкова аутобуса.

Федери из душека су направили варнице на покиданим инсталацијама и аутобус се одједном запалио, а ватра је врло брзо кренула све да гута.

Међу путницима је била и Гордана Ђурић, која је испричала како нико од путника није повређен, захваљујући возачу Зокију.

“Да није било Зокија трезвеног возача аутобуса, вероватно нико не би преживео. Ватра је ухватила аутобус и људи су панично почели уз вриштање једни преко других да напуштају аутобус. Возач Зоки, који се нагутао дима, до доласка ватрогасаца безуспешно је покушавао да ублажи ватру која се великом брзином ширила”, написала је она.

На лице места стигли су и ватрогасци, а када је ватра угашена, возач Зоки урадио је још нешто што је вредно похвале.

“Када је ватра угашена, возач Зоки је развалио пртљажник, ушао у њега и у диму вадио кофере. Након 2,5 сата стајања на грчком ауто-путу, агенција и возач су организовали аутобус за повратак у Србију”, написала је ова путница која је истакла како је "захваљујући возачу Зокију 47 људи живо и кофери су надимљени и мало оштећени али сачувани".

“Све што је остало у аутобусу је спаљено, али људи су живи. Под стресом смо сви. Хвала Зокију возачу, водичу Милану који нам је спасао пасоше и ватрогасцима Грчке”, написала је на крају поста.



Прочитајте ОВДЕ како је турски министар иностраних послова изненадио Ивицу Дачића.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА