Најновије

ЏИХАДИСТИМА НЕМА СПАСА! ВОЈСКА МУЊЕВИТО ЧИСТИ ТЕРЕН: Освојен важан стратешки центар у близини Кабанија!

Сиријска арапска војска (САА) постигла је велики напредак у североисточном селу покрајине Латакија у недељу, пошто су њихове трупе заузеле важно место у близини кључног града Кабанија.

САА (Фото: Јутјуб)

Предвођена 42. бригадом (Ghiath Forces) четврте оклопне дивизије, Сиријска арапска армија успела је да заузме последња два брда на планини Зувајкат, дајући им потпуну контролу над овом локацијом која се налази јужно од упоришта џихадиста на североистоку Латакије.

Према војном извору у близини фронта, сиријска арапска војска покренула је тежак напад на Кабани убрзо након што је преузела контролу над планином Зувајкат.

Извор је додао да, док сиријска арапска војска није ушла у Кабани, она се налази на периферији града и континуирано бомбардује одбрану џихадиста у граду.

Сиријска арапска војска претходно је у више наврата покушала да освоји Кабани; међутим, сви њихови напади су одбијени пре напредовања у недељу увече.

Кабани је под високом заштитом двеју највећих џихадистичких побуњеничких снага на северу Сирије: Хаџат Тахрир Ал Шам и Исламске странке Туркестан.

Губитак Кабанија био би погубан за ове џихадистичке групе, јер град гледа на равницу Ал Габ и стратешки град Џиср Ал Шугур у западном Идлибу.

Хрватица побегла са исламистима у Сирију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА