Најновије

КЉУЧА НЕЗАДОВОЉСТВО ШИРОМ СВЕТА: Последице трговинског рата САД и Кине осећа цела планета!

Економске перспективе су се погоршале у свим деловима света током лета због ескалације трговинског спора између Сједињених Држава и Кине, показали су данас објављени резултати једног истраживања.

Трамп и Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Квартална анкета немачког економског института "Ифо" у којој је учествовало готово 1.200 стручњака из више од 110 земаља света, указала је и на веће незадовољство компанија актуелном пословном ситуацијом и на погоршање перспектива везано за будући период.

Индекс пословног поверења који мери "Ифо" пао је на минус 10,1 поен у трећем кварталу са минус 2,4 поена.

За развијене економије и азијске земље у развоју, стручњаци су ревидирали наниже своје процене актуелне ситуације и будућа очекивања, док је у државама Латинске Америке, Заједнице независних држава, Блиског истока и Северне Африке негативнија само процена актуелне ситуације, а процене за наредне месеце су углавном остале непромењене.

- Стручњаци очекује знатно слабији раст светске трговине - изјавио је председник института Клеменс Фуест додајући да су трговинска очекивања тренутно на најнижем нивоу од избијања тарифног сукоба прошле године. - Испитаници такође очекују слабију приватну потрошњу, ниже инвестиционе активности и смањење краткорочних и дугорочних каматних стопа.

Албанци имају своју етнички чисту јединицу у ИД-у! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА