Најновије

СИТУАЦИЈА НА КОСОВУ СВЕ ОЗБИЉНИЈА! ОГЛАСИО СЕ И КФОР: Терористичка шиптарска организација Б-13 прети Србима?

Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је мирна и под контролом, а КФОР је увек свестан ситуације и редовно спроводи безбедносне процене, али није укључен у борбу против тероризма, рекао је портпарол КФОР-а Пио Сабета.

КФОР (Фото: Јутјуб)

- Безбедносна ситуација је резултат многих фактора, попут економије, политике, благостања… Све што може да утиче на безбедносну ситуацију се прати свакодневно, како би се утврдиле мере које ће можда бити потребне - каже Сабета за "Данас" поводом навода председника Србије Александра Вучића да не може да искључи инциденте на КиМ на јесен.

Упитан да ли КФОР има икаква сазнања о терористичкој албанској организацији Б-13, за коју поједини медији у Србији тврде да планира да нападне Србе у Северној Митровици и Зубином Потоку уоци избора на Косову, Сабета истиче да КФОР, у складу са мандатом добијеним на основу Резолуције Савета безбедности 1244 „нема никакву улогу у владавини права или спроводењу закона на Косову и није укључен у борбу против тероризма, јер је то изван његовог мандата, али КФОР будно и непрекидно прати ситуацију“.

Сабета је потврдно одговорио на питање да ли је КФОР спреман да гарантује безбедност становницима Косова на дан избора.

- КФОР доприноси обезбеживању безбедног и сигурног окружења и слободи кретања за све грађане Косова, на непристрастан начин, без обзира на њихову етничку припадност и остаје посвећен безбедности и стабилности Косова - рекао је Сабета.

Он каже и да је актуелна безбедносна ситуација мирна и под контролом.

- КФОР ради у блиској сарадњи са локалним и међународним безбедносним организацијама. Уколико буде постојало упозорење било које врсте о могућем нарушавању безбедносне ситуације, КФОР је спреман да усвоји неопходне мере како би се очувала безбедност Косова, у блиској сарадњи са Косовском полицијом и ЕУЛЕКС-ом, зарад добробити сваког грађанина који живи на Косову - нагласио је Сабета.

Руски председник жестоко ударио по Црногорцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА