Најновије

РУСКИ НОЋНИ ЛОВАЦ ЗВЕР МЕЂУ ХЕЛИКОПТЕРИМА: Моћни Ми-28НМ напада две мете у исто време (ВИДЕО)

Најновији руски хеликоптер Ми-28НМ добио је способност да напада два циља у исто време, изјавио је заменик команданта руског ваздухопловства, Сергеј Дронов у интервију за "Красная звезда".

Ми 28 (Фото: РИА)

Интервју је од 12. августа, на дан који Русија прославља као Дан ваздухопловства.

“Борбени хеликоптер Ми-28НМ одликује се могућношћу коришћења у сложеним метеоролошким условима и могућношћу напада на два различита циља истовремено. Ова могућност је омогућена употребом модерног ракетног наоружања по принципу „испали и заборави“, хеликоптер Ми-28НМ поседује и побољшане функције уочавања копнених и ваздушних циљева “, рекао је Дронов.

Нови борбени хеликоптер са овим могућностима ће почети пристизати у руске трупе до краја ове године.

Руско министарство одбране добило је раније два хеликоптера Ми-28НМ за завршетак државних испитивања. Како је рекао извршни директор руског произвођача хеликоптера Андреј Богински на међународном одбрамбеном сајму „Армија-2019“ који је одржан крајем јуна, група од шест хеликоптера Ми-28НМ требала би стићи у руске ваздухопловне снаге 2020. године.

Заменик руског министра обране Алексеј Криворучко је рекао на одбрамбеном сајму „Армија-2019“ да је Министарство одбране потписало уговор са Руском хеликоптерском групом о испоруци 98 хеликоптера Ми-28НМ.

Ми-28НМ је модернизована верзија хеликоптера Ми-28Н „Ноћни ловац“. Покрећу га мотори Климов ВК-2500П-01/ПС . Рад на новој модификацији хеликоптера почео је 2009. године. Ми-28НМ ће добити нови панорамски ХУД, нови ХМД на пилотској кациги, радар Н025Е који се монтира изнад главног ротора који омогућава преглед ситуације од 360°, нови систем управљања ватром са елементима вештачке интелигенције а моћи ће да користи прецизно наоружање попут ракета Изделије 305 чији домет према претпоставкама износи 25 километара.

Хеликоптер је предвиђен да напада оклоп, извршава мисије извиђања и  мисије навођења артиљерије и обележавања циљева.

Амери добили претњу од најмоћније алијансе на свету. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА