Најновије

"Овим је погажена суштина међународног права": Стефановић о одлуци да Морина не буде изручен Србији

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић огласио се поводом одлуке Врховног суда Северне Македоније да терористу тзв. ОВК, Томора Морину, не изручи Србији и рекао да су надлежни органи Северне Македоније оваквом одлуком погазили суштину међународног права, и како је рекао, дубоко повредили сећање на све невине жртве које су страдале од осумњиченог Морине.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

- Не може постојати оправдање да неко, ко се сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва, буде пуштен на слободу, уместо да одговара за смрт многих недужних људи - наводи министар Стефановић.

Он је нагласио и да је недопустиво да се у оваквим случајевима било која земља, како наводи, води политиком, што је у овом случају, каже, више него очигледно.

- А свако мешање политике у право увек доноси нову неправду и увреду за жртве - истиче Стефановић и додаје:

- За жаљење је и чињеница да су поједини приштински медији и званичници убрзо након хапшења рекли каква ће одлука бити, што баца сенку на регуларност читавог поступка.

- Потерница Републике Србије за Морином наравно остаје на снази, ратни злочини не застаревају и зато очекујем да он, кад тад, одговара за тешке злочине које је починио на Косову и Метохији - закључује Стефановић у саопштењу.

Хрватски историчар жестоко одбрусио Колинди! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА