Најновије

AMEРИЧКА АНАЛИЗА КОЈА ЋЕ ВАС ЗАПРЕПАСТИТИ: Ево која ће бити последица нуклеарног рата Русије и САД

Када би САД и Русија ушле у потпуни нуклеарни рат, планета би се суочила с катастрофалним последицама, а пре свега с десетогодишњом нуклеарном зимом, пише лист „Дејли мејл“, преносећи закључак који су изнели експерти из Универзитета Ратгерс у Њу Џерсију.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Услед нуклеарних експлозија, тврде аутори, у атмосферу би било избачено око 147 милиона тона чађи. Затим би у неколико наредних седмица облак чађи ношен ветровима у стратосфери окружио целу Земљу, због чега би на планети почела дуготрајна нуклеарна зима.

Просечна температура на површини планете пала би до девет степени Целзијуса, пошто би облаци чађи буквално заклонили Земљу од сунчеве светлости, објашњавају стручњаци.

Према оцени научника с универзитета у Њу Џерсију, седам година би било потребно да се облаци чађи разиђу, а још три да се показатељи сунчеве светлости врате на норму.

Аутори истраживања су закључили да би „нуклеарни напад великих размера био самоубиство за земљу која га је покренула“, као и да би имао катастрофалне последице по цео свет.

O америчком мрежном нападу на СПЦ и његовим циљевима читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА