Најновије

БИВША ПРЕДСЕДНИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОТКРИВА: Караџићу и Младићу за одбрану Крајине фалило 6 милиона долара!

За одбрану Републике Српске Крајине генерал Ратко Младић и бивши председник Републике Српске Радован Караџић морали су Србији да плате шест милиона долара, тврди некадашња председница Републике Српске Биљана Плавшић.

Радован Караџић (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да је уједињење Републике Српске и Републике Српске Крајине подржавао и патријарх Павле, који је путем митрополита Николаја послао благослов, али након што је идеја за уједињењем пала у воду, у фокусу је било питање како ће се бранити та држава.

Напета ситуација

- На састанку у Дрвару Младић и бивши командант Војске РСК генерал-мајор Миле Мркшић требало је да предоче план одбране РСК. Младић је само рекао: „За ово треба шест милиона долара или марака.“ Ја сам се запањила. Навео је шта недостаје за ВРС. Радован каже: „Имамо само три милиона.“ Ја питам: „А коме ви то плаћате?“ Каже Радован: „Па Србији.“ Знам да сам рекла: „Ужас један, зар се матици плаћа?“ Била је тако напета, ружна ситуација са тим парама. Имала сам утисак да преко тога неко треба себи паре у џеп да стави - истакла је Плавшићева за Експрес.

Каже да су се предратни председник Скупштине БиХ Момчило Крајишник и његов брат богатили на несрећи народа јер су присвојили станове и куће намењене избеглицама:

Богатили се на туђој муци

- Чини ми се да је подигнуто 100 стамбених објеката по 150 квадрата. Чланови породице Крајишник сами су имали шест стамбених јединица по 150 квадратних метара. Председник СДС Мирко Шаровић себи је дигао 150. Десет дана касније долазим на Пале, а материјал који је Србија дала за изградњу пролази. Ја се обрадовала. Са леве стране видим неке ограде. Питам шта је то, а кажу ми Крајишников брат узео то под своју контролу. Пошто је у федерацији била дупло већа цена за цигле и цреп, они су пола тога продали, а од половине су себи правили те стамбене објекте и куће.

Клинтон кривац за Сребреницу

Плавшићева каже да је бивши амерички председник Бил Клинтон главни кривац за злочине у Сребреници.

- Бивши амерички обавештајац Џон Шиндлер, који је све време рата био у Сарајеву, написао је књигу „Несвети терор: Босна, Ал Каида и успон глобалног џихада“. У тој књизи пише како је Изетбеговић тражио од Клинтона милионе да војно помогне муслимане јер им не иде добро на ратишту. А Клинтон је рекао: „Може, али ви треба да у Сребреницу пустите четнике и најмање 5.000 масакрираних муслимана мора да буде. Онда ћемо ући у рат.“

Додик изјавио да хоће да укине границу на Дрини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА