Најновије

ЦРНА ГОРА ПОДНОСИ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТАВЕ АЛБАНИЈЕ! Спорном скупу присуствовао и Аљбин Курти!

Црногорско Министарство културе поднеће пријаву против организатора скупа на Цијевни, током којег је истицана застава Албаније, без националне заставе Црне Горе.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Манифестација, одржаној у четвртак на којој се окупљају махом житељи Малесије, али и значајан број оних из дијапсоре, обележило је вијорење албанске заставе, наступ културно-уметничких друштава и музика, преноси РТЦГ, додајући да је био присутан и Лидер косовског покрета Самоопредељење Аљбин Курти, преноси РТС.

Из ресорног црногорског министарства поручују да ће реаговати у складу са законом, а поводом истицања симбола друге државе током јавног скупа на обали Цијевне.

"Како је на том скупу био истакнут симбол суседне државе без националне заставе Црне Горе, у вези са поменутим случајем поднећемо пред надлежним органима пријаву против организатора. Истичемо још једном да манифестације културе не смеју да буду параван за било какав национализам, нити за кршење норми које су јасно дефинисане позитивно правним прописима Црне Горе", наводи се у саопштењу.

Мултиконфесионални и међуетнички склад, како се наглашава, једно је од темељних богатстава црногорског друштва.

"Уважавајући права свих грађана Црне Горе да његују свој културни и национални идентитет, овим путем још једном указујемо на нужност поштовања важец́их законских одредби, како би у будућности сличне реакције биле избјегнуте. Закони Црне Горе морају бити једнаки за све њене грађане", закључују у црногорском Министарству културе.

Прочитајте ОВДЕ шта се Срби највише плаше да изгубе кад уђемо у ЕУ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА