Најновије

ГОРИ ФРОНТ! ПОЛУДЕЛИ ЏИХАДИСТИ КРЕНУЛИ У КОНТРАНАПАД: Крвави обрачун са војском у јужном Идлибу!

По трећи пут ове недеље, џихадистички побуњеници су покренули велики контранапад како би повратили територију коју су изгубили у јужном Идлибу.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Предвођени Хаџат Тахрир Ал Шам-ом и Rouse The Believers, џихадистички побуњеници су започели свој противнапад тако што су упали у град Сукајк и околне тачке.

Према војном извору у близини фронта, џихадистички побуњеници до сада нису успели да испуцају своје редове на Сукаку, упркос чињеници да су у битку бацили неколико милитаната.

Током своје прве две контра-офанзиве ове недеље, џихадисти су покушали да пробију линије сиријске војске користећи бомбаше самоубице; међутим, ови напади су мало унапредили њихове снаге.

Даље, ове офанзиве показале су се невероватно скупим за џихадисте, јер су претрпели преко 70 жртава само у ове две битке.

За сиријску војску губитак Сукајка био би непотребан преокрет који би зауставио њихов напредак до кључног града Та'мана, који се налази југоисточно од упоришта џихадиста Кан Шејкун-а.

Тренутно сиријска војска седи на западним ивицама Кан Шејкун-а, али њихове снаге раде на обиласку града пре него што покушају да га поврате од џихадистичких снага.

Џихадисти обезглавили неколико припадника војске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА