Најновије

САДА ВУЧИЋА ЧУВАЈУ ЖЕНЕ: Шест припадница "Кобри" испред Председништва, одржан још један протест "1 од 5 милиона"

Протест "Један од пет милиона" почео је вечерас на Теразијама у Београду, а затим су се учесници окупили испред зграде Председништва Србије, где први пут није било заштитне ограде, али и где су први пут обезбеђење чиниле шест припадница јединице Кобре.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

На великој траци испред Председништва било је исписано 35 захтева, јер се, како су организатори протеста објаснили новинарима, трака поцепала па није било свих 42.

Демонстранти су држали упаљене бакље, звиждали и узвикивали пароле против власти, али није било инцидената за разлику од прошле суботе.

Пре тога, на Теразијама, Срђан Марковић, један од организатора протеста, који је прошле суботе повређен у покушају да прескочи заштитну ограду и пробије безбедносни обруч, обратио се и позвао на бојкот избора.

- Нема разговора, преговора и округлих столова с насилницима. Немамо ништа против полиције и војске, они су наши и народни, а ми ћемо их чувати и они ће нас. Доста је подела. Ми само желимо да живимо нормално. Позивамо на бојкот, јер у оваквој атмосфери неће постојати фер избори - рекао је Марковић.

Међу учесницима протеста били су Драган Ђилас, Бранислав Лечић и Марко Бастаћ.

Учесници су вечерас прошли и поред зграде Јавног сервиса, а скуп је завршен испред зграде РЕМ-а, у знак подршке власници новосадске телевизије Канал 9 Маји Павловић, која поново штрајкује глађу.

Прочитајте ОВДЕ зашто горе друштвене мреже а у питању је Трг републике.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА