Најновије

ХАГ И КФОР САКРИЛИ МАСАКР ТРИ СРПКИЊЕ! Шокантна открића радне групе за злочине ОВК!

Три мртве жене са десетинама рана од ножа, које су пре убиства силоване, нађене на обали реке у општини Исток у зони коју су контролисала браћа Харадинај * Увиђај извршили шведски истражитељи из Хага са италијанским и шпанским војницима Кфора, након чега су тела нестала.

Терористи ОВК (Фото: Јутјуб)

Истражитељи Хашког трибунала и војници Кфора директно су учествовали у прикривању монструозног убиства три Српкиње 1999. године на Косову на територији коју су тада контролисали браћа Рамуш и Даут Харадинај.

Тела три жене са више десетина убодних рана нађена су јула 1999. на обали реке у селу Лугово, у општини Исток. Оне су пре смрти биле и силоване. После увиђаја који је спровео тим шведских истражитеља Хашког трибунала, у зони која је тада била под ингеренцијом италијанских и шпанских снага Кфора, лешеви ових Српкиња су нестали и до данас нису пронађени.

Нема тела, нема доказа

Овај језиви случај до сада није био познат јавности. Радна група за прикупљање чињеница и доказа за злочине ОВК на челу са Милованом Дрецуном дошла је до података о њему у архивама Хашког трибунала. Ту је више од деценије био скриван од српских истражитеља. Нови докази којима располаже Србија могли би да помогну да Специјални суд за ОВК подигне оптужнице против браће Харадинај.

Подаци о овом масакру бацају сасвим ново светло на злочине који су се током рата дешавали у ратној зони 'Дукађини', под командом браће Харадинај, али и на поступање Кфора и међународне заједнице у заташкавању овог и сличних случајева. Због сумњи да је починио злочине над Србима и неалбанцима на Косову Рамуш Харадинај је крајем јула саслушан пред Специјалним судом за ОВК, а према писању косовских медија, тужилац Џек Смит ускоро би могао да саслуша и Даута Харадинаја.

Милован Дрецун за Информер каже да овај злочин показује посебну бруталност над Србима током рата на КиМ.

- Истражитељи Хашког трибунала нашли су три женска тела поред реке. Прво тело је било у полураспаднутом стању, с бројним убодима начињеним оштрим предметом. Било је на њему укупно тринаест убода. На другом телу, које је било 90 метара даље, нађено је девет убода оштрим предметом, а велики број убодних рана био је видљив и на трећем телу - преноси Дрецун информације из увиђаја шведских истражитеља и открива како је случај заташкан:

- Комплетан увиђај на терену, прикупљање свих информација и трагова обавио је шведски тим истражитеља. Све су детаљно фотографисали. Тела су потом остављена и након тога су једноставно нестала, више их нема. Војници италијанског и шпанског контингента Кфора имали су тада одговорност над том зоном. Неко од њих је морао да се постара за та тела, али није... А знате, када нема тела, све је много теже доказати. Тиме су уклоњени трагови злочина. Ми сада питамо: Где су тела? Шта сте урадили с њима, зашто нису пребачена на сигурно место и зашто нису предузете законске радње да се она обезбеде? Овај случај из села Лугово доказује да је било заташкавања ужасног злочина од стране међународних снага на КиМ - наводи Дрецун.

Хаг није хтео да суди

Он истиче да је Комисија за нестала лица, која се годинама бави питањем несталих и активно претражује архиве Хашког трибунала, наишла на овај случај и дала га Радној групи.

- Ако то све годинама постоји у документима Хага, зашто није спроведена истрага до краја, зашто нису откривени починиоци и онда процесуирани? Ми смо тамо пронашли бројне документе и доказе који су годинама били скривани од нас. Хаг је располагао хиљадама докумената о злочинима терористичке ОВК над Србима, али свесно није хтео да их процесуира. Само су се концентрисали на наводне злочине које су починиле српске снаге. То показује најтежу врсту пристрасности Трибунала, који је таквим понашањем створио лажну слику о злочинима на КиМ. Управо због тога ужасни злочинци попут Рамуша Харадинаја су и даље су на слободи, а правде за српске жртве нема. - закључује Дрецун.

Монархисти предлажу закон за забрану црвене петокраке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА