Најновије

ЦИА ЗАТАШКАЛА МАСАКР НАД СРБИМА У "НИШ ЕКСПРЕСУ"! Бивши официр Кфора, има доказе страшног злочина

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) плански је саботирала истрагу терористичког напада на аутобус "Ниш експреса" 2001. године и ослободила из базе "Бондстил" Флорима Ејупија, главноосумњиченог за монструозни напад у коме је убијено 12, а тешко рањено 43 српских цивила! Све то урађено је по налогу тадашње администрације у Вашингтону.

Злочин у Ливадицама (Фото: Јутјуб)

Ово тврди Кристијан Каш, бивши официр Кфора, који каже да је потврду свих информација добио и од главног истражитеља УНМИК полиције Џоа Мекалистера у мејлу који му је овај послао у мају 2013. године. Према Мекалистеровим наводима из мејла, америчка војска је искључила УНМИК из истраге напада на аутобус, избрисала је и уништила све трагове, ослободила Ејупија из "Бондстила" и прекинула потрагу на терену!

Знали су за напад

Мекалистер у мејлу, који ексклузивно објављујемо, наводи да је обавештајни тим УН у Приштини унапред знао да се спрема напад на аутобус "Ниш експреса"!

"За напад на аутобус унапред се знало. Због тога је конвој био заштићен. Испред конвоја је стигао британски тим, који је претраживао руту, али пре него што су завршили, обавештени су да се конвој креће. Покушали су да га зауставе, али је већ кренуо и сви знамо шта се догодило. Местом злочина управљала је војска, а због политичког притиска и људи који не познају место злочина лоше се поступало... После напада затрпали су место експлозије у року од 48 сати, што је сулудо, што зна сваки добар полицајац, јер тако су уништени важни трагови. Тако смо вероватно изгубили пуно добрих доказа", пише Мекалистер, додајући и да је "обавештајни тим" преко Кфора ухапсио све осумњичене и задржао их.

"Они су испитивани у 'војном стилу' више од 12 сати пре него што су их предали нама, који смо имали првенство у истрази. Док смо планирали стратегију за разговор, осумњичени су изненада премештени у 'Бондстил', наводно из безбедносних разлога, који никад нису објашњени. Током наше прве посете "Бондстилу" ускраћен нам је приступ затвору и затвореницима без разлога", наводи Мекалистер.

Према његовим речима, тада је Ејупи "побегао" из затвора тако што му је жена наводно донела торту или питу у којој је био секач за жице.
"Флорим је, обучен у јарконаранџасти комбинезон, успео наводно да нађе једину 'слепу тачку' на линији ограде коју стражари нису могли да виде. Успео је да изађе из прилично велике базе, где је затвор био готово у средини, а да га нису открили. И на крају свега, кад смо ушли у 'Бондстил', речено нам је да је цело особље страже 'пребачено' назад кући због неспособности. Можете мислити како смо се осећали. Флорим је био једини за кога смо имали директне доказе. Његов ДНК налазио се на опушку цигарете нађеном на месту злочина. Било је пуно теорија о томе и наравно да је то повезано са ЦИА и са тим да је он био доушник. Никад нисам добио потврду, али Британци и Немци из обавештајне екипе су после тога били врло сумњичави према америчкој страни. Случај је утихнуо након Флоримовог бекства. Нико није радио на томе, никога није било брига осим мене", пише Мекалистер у мејлу.

"Дубока држава"

Сам Кристијан Каш, бивши официр Кфора, потврђује аутентичност Мекалистеровог мејла и каже да нема никакве сумње да је ЦИА ослободила терористу Флорима Ејупија.

- Наравно, ЦИА ништа не ради без налога америчке владе, односно Вашингтона. Који интерес су Американци имали да ослободе Ејупија не знам, али ЦИА увек ради оно што америчка влада и "дубока држава" хоће. Америчка спољна политика је антисрпска и ово је стварно прљава игра од стране Американаца - закључује Каш.

Отрчала са својим кољачем у Сирију, а сад се пита зашто је у кућном притвору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА