Најновије

ЦРКВА СЕ КОНАЧНО ОГЛАСИЛА И ОШТРО ОСУДИЛА ОВУ ПОЈАВУ: Молимо вернике да не практикују ово, може изазвати духовне и душевне проблеме! (ФОТО)

На друштвеним мрежама већ неко време кружи слика обавештења које је наводно окачено на вратима једне од православних цркви у парохији Горњоковиљској у Војводини.

Сабор СПЦ (Фото: Јутјуб)

Поводом тренда практиковања јоге који је завладао у нашој земљи огласила се и Српска православна црква и то овим обавештењем:

То није први пут да се СПЦ бави јогом, пошто је раније ове године такође упућен апел верницима да је не практикују. У изјави коју је дао за портал Данас, свештеник Оливер Суботић, навео је два разлога зашто је СПЦ против тога.

- Јога није само систем телесних вежби, већ и духовних вежби, које свој извор имају у хиндуизму, а при том телесне вежбе које се раде, на тим тренинзима, у великој мери у својим покретима, у позама које се заузимају, заправо представљају ритуално наслеђе хиндуизма. Тако неке позе представљају позе благодарења хиндуистичким божанствима - рекао је Суботић.

Са друге стране, из јога удружења поручују да се вежбањем такође постиже духовност, али и да јога није релгија. Ипак, став православних цркава неће да коментаришу.

Ненад Јездић се огласио поводом напада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА