Најновије

ДОДИК ЖЕСТОКО ПРОТИВ НАЈАВЉЕНЕ ПРОСЛАВЕ: Бићу део оних који ће физички спречити да се то деси!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће сутра у Бањалуци одржати састанак с политичким представницима Срба у Ливањском и Унско-санском кантону, а да су на дневном реду две тачке.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– Прва је намера ХДЗ БиХ да организује обележавање ослобађања Дрвара, чему се противим. Ја ћу тамо бити и бићу део оних који ће физички спречити да се то деси. Друга тачка је у вези с мигрантима. Спреман сам да саслушам те људе и разумем њихов страх. Постоји нека намера да се мигранти сместе на просторе који су раније припадали Србима. Што се тиче Републике Српске, познат је наш став да на својој територији не желимо мигрантске центре – поручио је Додик.

Подсетимо, начелник дрварске општине Душица Рунић позвала је Кантонални одбор ХДЗ у Ливну да одустане од најављене прославе ослобађања Дрвара, истичући да је то узнемирило Дрварчане и остале Србе у Ливањском кантону.

– Најављени догађаја ником неће донети добро, ни Србима староседиоцима, нити Хрватима који су се након 1995. године доселили у Дрвар – рекла је Рунићева.

На изборној скупштини Кантоналног одбора ХДЗ БиХ Ливно усвојена је иницијатива за обележавање 24 године од “ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара”, уз предлог да обележавање буде уз војне почасти и у присуству високих званичника, а централна прослава најављена је за 13. септембар у Дрвару.

Додик поручио да је НАТО неприхватљив за Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА