Најновије

КОСАЧОВ ОПЛЕО ПО АМЕРИКАНЦИМА: Ваше ракете су претња за Русију! Ви сте манијаци који желе једнострану војну супериорност!

Распоређивање америчких крстарећих ракета копненог базирања, домета већег од 500 километара у земљама Азије или Европе престављаће претњу за Русију, а значи имаће последице како за Американце, тако и за државе које им уступају своју територију, изјавио је руски сенатор Константин Косачов.

Rуски сенатор Константин Косачов (Фото: Јутјуб)

“Где год Американци те системе у будућности распореде – у Азији или у Европи, они ће досезати до територије наше државе и за нас представљати непосредну војну претњу. Са свим последицама које ће имати земље на чијој територији ће бити распоређени и за саме САД. Никаква политика, чисто војно планирање у легитимном интересу осигурања наше одбране и националне безбедности“, рекао је Косачов.

Он је нагласио да тестирање у САД потврђују да је Вашингтон кршио Споразум о ракетама средњег и кратког домета још док је он био на снази. Како је подсетио сенатор, Москва и Вашингтон су се 1987. године договорили, не само да не врше истраживања која воде ка производњи и тестирања.

“Производње је, очигледно било и то је основна повреда споразума. Сада се десило и тестирање. Што још једном потврђује да САД нису поништиле споразум што га је нарушила Русија (ми то нисмо радили), већ што је он ометао Американце да изађу на завршну етапу у постизању митског и манијакалног циља постизања једностране и искључиво војне супериорности“, додао је посланик.

Пентагон је објавио јуче да је извео тестирање конвенционалне крстарец́е ракете копненог базирања, која је до сада била забрањена Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.



Прочитајте ОВДЕ како Владимир Путин тестира бомбу судњег дана.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА