Најновије

НАЈВЕЋА ОПАСНОСТ ИЗ КОСМОСА! ДОЛАЗИ НАМ "БОГ ХАОСА": Научници упозоравају, немамо одбрану од њега! (ВИДЕО)

Огроман астероид назван "Бог хаоса" за 10 година ц́е проц́и поред наше планете, а његов потенцијални удар могао би да има „девастирајуц́е последице за живот на земљи“.

Астероид (Фото: pixabay. com)

Астероид „99942 Апофис“ широк је 340 метара и проц́и ц́е на удаљености од око 30.000 километара поред Земље, брзином од око 40.000 километара на час.

Енглески портал „Експрес“ пише да би његова путања могла да се промени док стигне до наше галаксије, али шеф "Спејс икса" и "Тесле" Илон Маск каже да ми немамо одбрану од њега.

Он је написао да није забринут око тог конкретног астероида, али је свестан да ц́е једном „велики камен“ ударити у Земљу, а ми одбрану у том случају немамо.

​О опасностима које нам прете из свемира, као и о нашој немогуц́ности одбране, пре неколико година говорио је и Џозеф Нут, научник из НАСА-е. Он је рекао да би велики објекат из свемира, попут астероида какав је ударио у Земљу и уништио диносаурсе пре 66 милиона година, поново могао да удари у нашу планету.

Проблем је што, ако би научници заиста пронашли такав објекат, који је на путу према Земљи, не постоји превише тога што би могли да ураде како бисмо се заштитили од удара и спречили потенцијално уништење људске врсте.

Научници су предложили да НАСА направи једну летелицу за пресретање свемирских објеката, ако дође до таквих опасности, да би се смањило време потребно за организацију мисије спасавања наше планете и живота на Земљи када се једном открије такав астероид, наводи британски портал.

Ватрена кугла осветлила небо изнад Сардиније!  Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА