Најновије

"ПЛАНИНСКИ ОРЛОВИ" СПРЕМНИ ЗА ОДБРАНУ КИНЕ! Зло из Хонг Конга врло лако може да се прошири! На удару и други делови земље! (ВИДЕО)

Кинеска народна оружана полиција основала је нову јединицу за борбу против тероризма у Ујгурској аутономној регији Синђијанг на западу Кине како би се прилагодила потребама тамошњих антитерористичких мисија.

"Планински орлови" (Фото: јутјуб)

Јединица, названа "Планински орао", први пут је приказана јавности, објавио је у уторак кинески лист "Cankao Xiaoxi". Формирана је у оквиру војне реформе и има за циљ да се бави противтерористичким мисијама у Синђијангу и другим местима у Кини.

Назив "Планински орао" потиче од означеног бојног поља јединице: планине и висоравни. Ознака јединице је летећи планински орао са кљуном упереним у земљу и отвореним канџама. Извештај није открио када је основана јединица "Планински орао".

У листу пише да је јединица прошла строг поступак оцењивања и сада је способна да води борбене мисије.

У 2018. години, количина муниције коју је користила нова јединица командоса била је једнака свим осталим јединицама оружане полиције у Синђијангу у последње три године, рекао је Пенг Јингтанг, шеф штаба Оружаних полицијских снага у Синђијангу.

Вођа командне јединице "Планински орао" је Ванг Ганг, који се борио у противтерористичким снагама Синђијанга и учествовао у суочавању са више десетина озбиљних терористичких инцидената.

Џанг Ђиаоки, директор обавештајног бироа особља Народне оружане полиције, рекао је раније да је ширење кинеских безбедносних интереса у новој ери поставило већу потражњу за оружане снаге специјалних оперативних снага. Опсег мисија за ове јединице проширио се са копна на море, од одржавања стабилности до заштите права и интереса, рекао је Џанг.

Напоменуо је да се снаге за специјалне операције морају фокусирати на кључне локације, али покрити и целу земљу.

Кина има још две групе за борбу против тероризма - Јединицу "Снежни леопард" са седиштем у Гуангџоу, која је основана 2002. године, и Пекиншку јединицу "Соколи", основану 1982. године, према медијским извештајима. То значи да оружана полиција сада управља са три посебне јединице на југу, у централном делу земље и на западу, што одражава Џангову визију.

Оружана полиција има за циљ да оспособи снаге командоса способних да изводе мисије у било које време, на било ком месту, под свим временским условима и да се баве свим факторима, пише "Cankao Xiaoxi" у одвојеном извештају у јуну.

Због чега Америка прети Грчкој, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА