Најновије

ФАНТАСТИЧНА ПОБЕДА АСАДОВИХ ДИВИЗИЈА! Руски новинари занемели када су ушли у бивше упориште џихадиста! Затекли невероватан призор! (ВИДЕО)

Сиријски војни званичник је потврдио да су сиријске снаге заузеле Кан Шејкун и да је у току чишћење терена од терориста. У току је и деминирање града. Према писању руских новинара град је у великој мери уништен, али је ослобођен од терориста.

Сиријска арапска војска се спрема за бој (Фото: јутјуб)

Кан Шејкун је пет година био највећа база терориста на југу Идлиба. Осим наоружане опозиције, у тој области се налазе и припадници Хаџат Тахрир ал Шама.

Недавно су у Нур Султану одржани преговори о деескалацији у области, док је 2. августа у Идлибу ступио на снагу "режим прекида ватре".

Команда сиријских снага је саопштила да зауставља офанзиву, ако Турска буде поштовала руско-турски споразум, који је постигнут у септембру 2018. године у Сочију.

Главна тачка овог споразума је повлачење тешког и средњег наоружања милитаната на 20 километара од демилитаризоване зоне у Идлибу.

Три дана касније, 5. августа, војска је наставила офанзиву, због кршења услова од стране милитаната, који су искористили затишје, напали позиције сиријске војске на северу провинције Хама и више пута отварали ватру на насељена места у том подручју.

Огроман број џихадиста тренутно има на Косову! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА