Најновије

ВУЧИЋ ОДЛУЧАН, ИАКО ТРАЖЕ ПРИЗНАЊЕ: Рекао сам Американцима да могућност да Албанци добију све на Косову, а ми ништа, не долази у обзир!

Председник Србије Александар Вучић јавио се из Њујорка и говорио о састанцима које је имао са високим званичницима у САД.

Александар ВУчић (Фото: сајт председника Србије)

"То што сам чуо није потпуно нови став САД, они су 2008. признали независност Косова и јасно је да ту одлуку неће да промене. Постоје 2 добре ствари које сам чуо, једна је лоша по нас. Та добра ствар је да они подржавају наш европски пут, не улазе у то какав ће договор бити са Албанцима, али да он постоји између нас и Албанаца. Јасно је да се он завршава тако што они траже међусобно признање Београда и Приштине. То није суштинска новост", рекао је Вучић.

"Рекао сам им да могућност да Албанци добију све а ми ништа не долази у обзир. Ми ћемо да радимо марљиво и да се боримо за наш народ на Косову и Метохији", поручио је Вучић.

- Мислим да они до краја новембра до почетка децембра неће укидати таксе, илузорно очекивати да било ко од њих тражи нешто рационално. Очекујем да је то могуће да се деси у децембру, уз јачу подршку САД.

Ми морамо да се спремимо да будемо довољно, снажни и  мудри и да знамо шта је реално да бисмо сачували мир и наше државне интересе, и да нам економија напредује. 

Значајно је да Америка жели да нас чује. Важно је да имамо добре односе.

Било је важно да изнесем ставове Србије, а ако и за педаљ померимо став Америике према Србији, направили смо мало чудо.

Разговарао сам са гувернерком Народне банке Србије Јоргованком Табаковић, стране инвестиције ове године ће бити веће за 30-40 одсто него прошле године. Зато морамо да водимо паметну, промишљену, мудру политику и тако ћемо наставити. У Америци сви су ми честитали на одличним економским резултатима.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Додик шта је била грешка.

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА