Најновије

ОВО ЈЕ УСТАШКИ НАПАД! ВУЛИН СТАО У ОДБРАНУ СРБА У КНИНУ: Нападају нашу децу јер су Срби, а не зато што воле Звезду!

Александар Вулин најоштрије је осудио зверски чин петнаест маскираних мушкараца који су током утакмице Црвена звезда - Јанг бојс упали у кафић у Книнском Косову и испребијали госте

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Александар Вулин огласио се јуче поводом напада групе хрватских ултранационалиста који су зверски претукли петоро Срба, међу којима и једно дете, док су гледали утакмицу Црвена звезда -Јанг бојс у кафићу „Буфет Петко“ у Книнском Косову.

Како су пренели медији, у локалном кафићу налазило се десетак Срба, међу којима је било старијих људи, жена и деце, када су маскирани нападачи упали у локал и почели да ломе инвентар и туку госте. После бруталног напада, група од петнаестак мушкараца побегла је у непознатом правцу.

- Последица политике негирања усташког геноцида и слављења злочиначке „Олује“, као и забрана употребе ћирилице, насиље је и мржња према свему што је српско. Иако је Црвена звезда један од симбола српства, сам напад нема везе са њом. Усташе нападају децу зато што су Срби, а не зато што воле Звезду - казао је за Курир Вулин.

Он додаје да је реч о организованом нападу.

Последица политике

- Органима реда неће бити тешко да пронађу починиоце, али ће хрватској политици бити тешко да осуди нападаче, који само следе званичну државну политику и који о њој уче на прославама протеривања и убијања Срба, Томпсоновим концертима и државним почастима за усташке зликовце у Блајбургу - казао је он.

Хрватски медији су пренели да је полиција привела више особа које се сумњиче да су учествовале у нападу на госте кафића.

Борис Петко, власник поменутог кафића, испричао је за медије шта се догодило током гледања преноса утакмице.

- Дошли су маскирани, имали су фантомке на главама, шипке, палице, мотке. Нас је било шест-седам унутра. Ту су били и људи од 70 и нешто година, као и деца. Жене и деца су вриштали, не могу да верујем да неко шипком може да удари дете од 16 година, које је завршило у болници због повреда главе - испричао је власник кафића.

Шипке и палице

Он и његова супруга такође су повређени у нападу.

- Расекли су ме по нози и изударали даском по глави. Зашто су нас напали? Стварно не знам, са свима сам у коректним односима. Гледали смо утакмицу, није то случајно, то је било смишљено. Наравно да је због наше националности. То је хулиганизам - казао је потресени Петко.

Шиптари за лобирање дају крваве милионе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА