Најновије

"УЧИМ СИНА ЗА БОМБАША САМОУБИЦУ!" Десна рука главног кољача ИД-а живи на Косову и ради у болници!

Пример Фитима Ладровција, једног од вођа џихадиста са Косова, најбоље говори о томе колику претњу исламски екстремисти представљају по регион. Он се са ратишта вратио 2015. године, након чега је одслужио три године у затвору. Иако се по изласку није одрекао своје идеологије, он живи слободно у месту Обилић и ради као обезбеђење у једној болници у Приштини. Током тамничења једном дипломати је, како преноси "Економист", упутио застрашујуће речи: "Мој син ће постати сјајан бомбаш самоубица".

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

Новинар "Економиста" овако је описао шетњу са Ладровцијем:

- Док смо се шетали главном улицом, неко из аутомобила је свирнуо Ладровцију. Показао је кажипрстом према небу у знак поздрава Исламској држави. Возач је узвратио поздрав. Хапшење га је претворило у неку врсту славне личности, а Ладровци се загрејао за ту улогу. Кад сам га поново питао да ли постоји нешто због чега се каје, он је викнуо: "Калифат још није готов!" - пренео је новинар "Економиста" Александар Клап.

Ладровци је у Сирији био десна рука најозлоглашенијег ИСИС-овог кољача Лавдрима Мухаџерија из Качаника, који је познат по томе што је одрубио главу сиријском младићу. Репортеру "Економиста" је испричао како је на ратишту убијао “невернике”, а посебно се осврнуо на причу када је заједно са својим командантом Мухаџеријем минобацачем разнео једног заробљеника кога је претходно оптужио да је убијао његове саборце, косовске Албанце.

На питање колико је људи убио у Сирији и колико још оружја поседује у својој кући у Обилићу, Ладровци се само загонетно насмејао.

Отишао са 350 евра у Сирију

Фитим Ладровци се са радикалним исламом упознао преко супруге са којом се венчао 2010. године. Две године касније већ је био активан у вехабијском покрету, а 2013. године узео је своју уштеђевину од 350 долара и отишао у Сирију. Тамо је учествовао у неколико операција, а најактивнији је био током акције заузимања Деир-ер-Зора, сиријског града богатог нафтом. Након разилажења са саборцима, вратио се на Косово 2015. године када је ухапшен и осуђен на трогодишњу затворску казну.

Оружана агресија на Србију се не може искључити! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА