Најновије

БУКТИ РАТ МЕЂУ ШИПТАРИМА! Самоопредељење: Када дођемо на власт сменићемо Тачија!

Званичник покрета Самоопредељење Глаук Коњуфца изјавио је да ће та странка када дође на власт сменити Хашима Тачија са функције косовског председника.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Званичник покрета Самоопредељење Глаук Коњуфца изјавио је да ће та странка када дође на власт сменити Хашима Тачија са функције косовског председника.

Према његовим речима, Аљбин Курти, председник покрета, има предност у односу на Кадрија Весељија и Рамуша Харадинаја за место премијера.

“Покрет Самоопредељење има предност јер нема грешака у управљању попут Весељија или Харадинаја. Имамо зрелог кандидата за премијера. Аљбин Курти је идеалан за премијера. Није корумпиран, тако да ће на изборима први пут кандидат за премијера имати већу тежину у односу на програм", тврди Коњуфца.

Покрет Самоопредељење још није одлучио да ли ће на предстојеће ванредне изборе изаћи самостално или у коалицији с Демократским савезом Косова. У току су преговори двеју странака.

Из тог покрета су понудили да Аљбин Курти буде заједнички кандидат за премијера, а да ДСК добије место председника скупштине и косовског председника.

Ванредне изборе треба да распише Хашим Тачи, пошто су у четвртак посланици одлучили да распусте скупштину.

Прочитајте ОВДЕ на шта је упозорио бивши британски дипломата Тимоти Лес.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА