Најновије

ТРИФУНОВИЋ ПИСАО МЕКАЛИСТЕРУ: "ЕУ да посредује у дијалогу са властима!"

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић позвао је у отвореном писму председника Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвида Мекалистера да организује дијалог српске власт, опозиције, представника медија и цивилног друштва под покровитељством ЕУ, јер, како је оценио, досадашњи разговори нису донели резултате.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Трифуновић је у саопштењу навео да је Мекалистера, који данас долази у посету Србији, позвао да организује разговоре како би се дошло до договора о реалном оквиру у ком би се у Србији одржали избори 2020. године.

- Редовни избори би требало да се догоде 2020. године, али у последњих неколико недеља већина опозиционих странака озбиљно разматра бојкот ових избора, пошто не постоје услови да они буду фер и поштени. ПСГ разуме да је учешће на изборима и касније у Парламенту камен темељац демократског друштва, и ми ћемо се борити за изборне услове до самог краја. Ми смо узели учешће у округлим столовима на којима су разговарали власт и опозиција, али ови разговори нису довели ни до каквог напретка и упитно је да ли ће се више и организовати - наводи се у писму Трифуновића.

Пошто су се све велике владајуће и опозиционе странке сагласиле за приступ Србије ЕУ, како додаје, једино што има смисла је да пристану на овај формат у ком би Унија била медијатор који би помогао да се избегне озбиљна политичка криза.

На данашњи дан пре 28 година почела је битка за Вуковар! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА