Најновије

ХИТНО! НА ДОДИКОВ ЗАХТЕВ: Сутра ванредна седница Председништва БиХ са само једном тачком дневног реда!

На захтев члана Председништва БиХ Милорада Додика за уторак је заказана 37. ванредна седница државног Председништва са само једном тачком именовање председавајућег Савета министара Босне и Херцеговине.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић сазвао је за уторак ванредну седницу Председништва БиХ с тачком дневног реда – Предог одлуке о именовању Зорана Тегелтије за новог председавајућег Савета министара БиХ.

Агенција за истраге и заштиту (СИПА) проверила је истинитости информација Зорана Тегелтије, те је резултате провере проследила Председништву Босне и Херцеговине.

Комшић је у изјави за медије истакао да "није проблем у Тегелтији, него у томе да се Милорад Додик одлучио за непоштовање закона".

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да предстојећа седница Председништва БиХ, ако не буде завршено именовање Зорана Тегелтије за кандидата за председавајућег Савета министара БиХ, више неће бити сага, него фарса.

Он је навео да је нова седница Председништва БиХ заказана зато што су претходно, у складу са законом, извршене провере у Агенцији за истраге и заштиту БиХ и Централној изборној комисији у вези са Тегелтијом, где је речено да нема никаквих сметњи да буде кандидован за председавајућег Савета министара.

Додик је потврдио да ће присуствовати седници Председништва БиХ, али да ништа друго не може да каже.

Централна изборна комисија БиХ је, поступајући по захтеву Председништва БиХ као органа надлежног за именовање председавајућег Савета министара, утврдила да Тегелтија испуњава све потребне услове за именовање прописане Изборним законом.

Додик изјавио је да нико неће зауставити народну интеграцију Републике Српске и Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА