Најновије

ЉУДСКА ГЛУПОСТ ЈЕ БЕСКОНАЧНА: Хрвати измишљају приче о Звездином тенку, а немају појма колико су шупљи!

Постављање тенка из Вуковара испред Маракане, пред ревнаш утакмицу између Црвене звезде и Јанг Бојса изазвало је велику буру у јавности. Осим што је поделио публику у Србији, овај потез руководства црвено-белих подигао је прашину и у комшилуку, па су се први огласили увек незадовољни Хрвати. 

Тенк Т-55 (Фото: Јутјуб)

На хрватским порталима уследили су само негативни коментаре поводом овог потеза српског шампиона, док је током дана на насловној стрнани портала "24 sata.hr" освануо интервју са бившим војником и Домобраном Јосипом Хорватом, познатим под надимком "Мађар".

Некадашњи припадник хрватске војске је у за овај портал нагласио да је препознао тенк који се сада налази испред стадиона "Рајко Митић", као и да је то управо тенк из Вуковара, а да су га Срби само префарбали. 

- Препознао сам тај тенк. Ново је што су га само пребојили, а да се ја питам, требали су оставити хрватски грб који смо ми дали да се наслика на њега - тврди Хорват.

Мађар се присетио и дана када је овај тенк, иако се испред Маракане налази само његова макета, заробио са колегама и тај дар им је био довољан месецима да одолевају нападима. 

- Два српска тенка Т-55 дошла су до Лушца. Заменик и ја смо добили наређење да очистимо то подручје. Било је ту пуцвњаве, а ја сам на крају скочио на тај тенк и отворио га. Био сам дословно наоружан само ножем. У њему су били резервисти које су терали да се боре против Хрвата и они су се одмах предали. На челу им је био један брадати четник - евоцирао је успомене Хорват.

Обзиром да је тенк испред Маракане само макета, Хорват је покушао да се искупи за глупост коју је изјавио, па је рекао: 

- Ма кога они лажу!? Није то никаква макета - истакао је Мађар, који је у време рата био заповедник четврте тенковске јединице 204. вуковарске бригаде хрватске војске.

Једно место у тврђави земунског клана крило мрачне тајне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА