Најновије

МЕКАЛИСТЕР ПРЕНЕО ВУЧИЋУ ДВЕ ВАЖНЕ ПОРУКЕ! Једна се тиче Косова, а друга избора

Председавајући Одбору за спољнополитичке послове ЕУ Дејвид Макалистер послао је током јучерашње посете врло јасну поруку – ЕУ интересује да у Београду имају партнера за разговор који није под знакон питања, објашњава социолог Владимир Вулетић.

Вучић са Мекалистером (Фото: predsednik.rs)

Вулетић је рекао да јучерашња посета Макалистера показује да он има изузетно дипломатско искуство јер је, како каже, са релативно мало речи успео да пошаље много порука.

"Две су основне поруке, за Косово и изборе у Србији. Обе теме се могу свести под једну – да је ЕУ поново стало да се процес разговора између Београда и Приштине настави и оконча. Те две ствари (избори и Косово) су у вези", указао је Вулетић гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, Бриселу је важно да се разговори Београда и Приштине наставе што пре али да не дође до компликовања ситуације на унутрашњем плану у Србији.

"Његове поруке биле су доста јасне: очекује да сви проблеми буду решени у парламенту и они који не изађу на изборе неће имати глас. Ако не изађу на изборе, то ће бити њихов проблем, а што се тиче ЕУ то њих неће претерано узбудити", навео је Вулетић.

Напомиње да је Макалистер јасно рекао да неће да дели лекције и стаје на било коју страну.

"ЕУ пре свега интересује да имају партнера за разговор и да тај партнер у Београду није под знакон питања. Они не виде сада проблем. Оставио је Макалистер један простор где је рекао да није у потпуности упознат са садржајем одређених писама, али је добио одговор званичног Београда да се ради на побошљању изборних услова. Порука је јасна била – за ЕУ бојкот избора није нешто што је добродошло и није нешто што ће подржати у овом тренутку", наводи Вулетић. 

Захарова оштро одговорила лидерима Г 7. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА