Најновије

ЂИЛАС О АФЕРИ "ДАЈРЕКТ": Хапшење je део политичког прогона!

Драган Ђилас, политичар и бивши сувласник компаније “Дајрект медиа”, чији су запослени, као и две особе из маркетинга РТС, данас ухапшени, рекао је да је то хапшење део политичког прогона који се проводи над њим, Ђиласом, и одговорност за то приписао председнику Србије, испред чијих канцеларија је држао прес конференцију.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас је рекао да је у јавност већ изнео "папире, које је потписао директор РТС Драган Бујошевић", у којима стоји да, по мишљењу стручних служби РТС, ниједан од тих уговора из 2009. није био штетан за РТС, већ, напротив.

Исто се, каже, догодило пре пет година, када је био на челу ДС, и када је ухапшено 20 људи из Београда на основу две, како каже, исконструисане афере, 11 месеци били у притвору, а оптужница није подигнута.

- Потом три године није било ништа, док се нисам бавио политиком - рекао је он, тврдећи да је својевремено добио понуду од председника Вучића да буде потпредседник владе, а ако то неће - онда градоначелник Београда.

Каже да је, када се вратио поново у политику, кренула медијска харанга против њега, да Вучић свакодневно даје изјаве у којима га повезује са криминалом, те да се неки људи хапсе само због неке везе са њим, а све то због тога, рекао је, што председник Србије нема решење за ситуацију у којој се земља налази.

Оптужио је припаднике актуелне власти за корупцију и продају националних ресурса, и рекао да неће одустати од бављења политиком.

Упитан да ли се чуо са Јадранком Дринић, некадашњом директорком "Дајрект медиа", која је такође обухваћена истрагом, али је ван земље, рекао је да је она као врхунски менаџер тренутно ангажована у Италији и да ће одлучити, са својим адвокатима, како ће да се опходи према актуелној ситуацији.

Ухапшеног директора "Дајрект медије", Стојановића, каже, не познаје, а не искључује могућност да и он буде ухапшен.

Од Вучића тражи да изнесе податке о оптужби да је украо 500 милиона евра.

Рекао је да Вучић не треба више да прича да ти докази стоје у фијокама „жутих“ судија, већ да каже имена тих људи па да заједно отворе те фијоке и да се види где се крало и ко је крао.

То се, како је констатовао неће десити, јер како тврди, то није истина.

Конференцији су присуствовали и Борко Стефановић, Мариника Тепић, Марко Бастаћ, Жељко Веселиновић, а и Ђиласов дугогодишњи сарадник Млађан Ђорђевић.

Ево шта Лазански каже о тенку испред Маракане! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА