Најновије

БОМБА У ПРИШТИНИ: Они баш желе терористе ОВК на челу! Ово су застрашујући подаци о кандидатима за лажног премијера!

У досадашњем процесу припрема за ванредне парламентарне изборе на Косову утврђена је кандидатура четири кандидата за такозваног мандатара нове владе Косова, од тога су тројица мушкарци и бивши команданти терористичке Ослободилачке војске Косова и једна жена која је по професији универзитетски професор.

Кандидат за такозваног премијера Косова и бивши ОВК терориста Кадри Весељи (Фото: јутјуб)

Кандидати за лажног премијера су Кадри Весељи из Демократске партије Косова (ДПК), Рамуш Харадинај из коалиције Алијансе за будућност Косова (АБК) и Социјалдемократске партије Косова, Фамир Љимај као кандидат коалиције Социјалдемократска иницијативе (СДИК), Алијансе ново Косово (АНК) и Партије правде (ПП) и Вјоса Османи, испред Демократског савеза Косова (ДСК).

Кадри Весељи (51) је председник ДПК и до сада је у два мандата обављао и функцију председника косовског парламента.

Весељи је један од оснивача бивше терористичке “Ослободилачке војске Косова”, а после рата на Косову био је руководилац такозване Обавештајне службе Косова која је произашла из бивше ОВК.

Тренутно је на докторским студијама у Словенији.

Најмлађа међу кандидатима за такозваног премијера је Вјоса Османи (37) која је доктор правних наука и професор на Правном факултету Универзитета у Приштини, на Р.И.Т Косово и на Универзитету у Питсбургу, у САД.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A typical day @ work. #wednesday #instagood #picoftheday

A post shared by Vjosa Osmani (@vjosa.osmani) on

Била је посланица у три последња сазива такозване Скупштине Косова, а претходно шефица особља председника лажне државе Косово када је ту функцију обављао Фатмир Сејдиу.

На последњим изборима за такозване посланике Скупштине Косова Османи је са 60 хиљада гласова постигла најбољи резултат медју женама.

У последњем сазиву Скупштине Косова је била председница скупштинског Одбора за спољне послове, дијаспору и стратешке инвестиције.

Рамуш Харадинај (51), лажни премијер у оставци и лидер АБК био је један од најпознатијих команданата бивше терористичке Ослободилачке војске Косова задужен за оперативну зону Дукађини.

Био је такозвани премијер Косова у мандату 2004. до 6. марта 2005 године, када је поднео оставку и добровољно отишао у Хашки трибунал, након што је дан раније добио оптужницу за наводне ратне злочине.

У два суђења пред Хашким трибуналом Харадинај је ослобођен свих оптужби.

За премијера је поново изабран 2017, године и оставку је поново поднео када је добио позив од Специјалног суда да се пред тужилаштвом појави у својству осумњиченог.

Кандидат Социјалдемократске иницијативе, АНК и Партије правде, Фатмир Љимај (48) је заменик лажног премијера у оставци.

И он је био један од најпознатијих команданата бивше терористичке ОВК. После рата један је од оснивача Демократске партије Косова, коју је напустио 2015. године, када је формирао странку на чијем је челу.

Љимај је такође био оптужен за ратне злочине пред Хашким трибуналом али је ослобођен свих оптужби.

И на Косову је неколико пута био оптуживан за корупцију и за ратне злочине, али је такође ослобођен свих оптужби.

Запад уцењује Србију да прекине односе са Русијом или ништа од ЕУ, више  отоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА