Најновије

РУСИЈА ИЗНЕЛА СТАВ О СИРИЈИ КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: Путинова порука се орила у Уједињеним нацијама! "Нећете успети да спасете терористе"!

Вршилац дужности амбасадора Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански обратио се западним партнерима у Савету безбедности УН који су критиковали дејства Москве и Дамаска у сиријском Идлибу, упозоривши их да неће успети да спасу терористе у тој земљи.

Вршилац дужности амбасадора Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански (Фото: јутјуб)

Током заседања Савета безбедности УН представници низа западних земаља, међу којима су Велика Британија и Немачка, поново су оптужили Москву и Дамаск да су бомбардовали цивилну инфраструктуру на северозападу Сирије.

„Не могу да не поделим запажање о невероватној законитости коју уочавамо из случаја у случај. Чим сиријска војска оствари војну предност на терену, суштински потискујући терористе, наше западне колеге повећавају степен запомагања и позива да се обуставе војна дејства, буквално заборављајући наше заједничке одлуке о неопходности бескомпромисне борбе против терориста“, рекао је Пољански.

Он је указао на то да западни партнери терористе одмах „претварају у невине бебе“, појављују се „болнице и школе које су бомбардовали ’режим‘ и Русија, а које „у већини случајева или не постоје, или просто нису биле мета напада“.

Дипломата је нагласио да Москва све то оповргава, али да то нико не слуша.

„Задатак није да се утврди истина, него да се преокрене наглавачке пут Сирије ка миру под руководством њеног председника и законите владе. Желим да вас разочарам, господо, тај процес је неповратан. Терористи и они који их подржавају више немају иницијативу. Неће вам успети да их спасете“, закључио је Пољански.

Ситуација у сиријској провинцији Идлибу у последње време је једно од основних питања решавања сиријске кризе. Влада Сирије је 1. августа објавила примирје у том региону, под условом да се поштује меморандум о зони деескалације из 2018. године.

Међутим, четири дана касније саопштено је да се обнавља војна операција против терористичких групација због тога што милитанти не поштују примирје.

Анкара и Вашингтон постигли су раније договор о стварању координационог центра за заједничке операције и планирану зону безбедности на северу Сирије.

Званични Дамаск се категорички успротивио том споразуму, пошто, према мишљењу сиријских власти, он задире у суверенитет и територијалну целовитост Сирије и нарушава међународно право.

Шта су Словенци урадили Трампу да му се сада смеје цео свет, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА