Најновије

БИЋЕ ГЛАВНИ ГРАБЉИВАЦ НА НЕБУ! Руси показали ко је најмоћнији! Стижу нови Путинови стелт стратешки бомбардери! Свет ће да дрхти!

Стратешки бомбардер следеће генерације ПАК ДА који се развија за ваздухопловне снаге Русије проћи ће пробе у Центру за тестирање и развој лета у граду Жуковски ван Москве, саопштила је у петак Авионска компанија Туполев.

Руски стратешки бомбардер ПАК (Фото: mil. ru)

„Предстоје велики планови за тестирање и даљи развој надограђених авиона Ту-22М3М, Ту-160 и Ту-95МС, заједно са великим радовима на тестирању перспективног комплекса ваздухопловства дугог домета (ПАК ДА),“ из компаније су цитирали генералног директора “Тупољева” Александра Коњухова на свечаном састанку посвећеном 70. годишњици Центра за тестирање лета и развоја Жуковски.

Као што је рекао извршни директор Тупољева, Центар за тестирање и развој лета “Жуковски” убудуће ће се користити као место за извођење радова на војном авиону средњег превоза, као и надзвучни путнички авион нове генерације „заједно са водећим секторима истраживачки институти и предузећа. “

“Планови такође предвиђају стварање и пуштање у погон Центра за тестирање и развој лета Жуковски до краја 2019. године и покретање станица за одржавање авиона Ту-204 и Ту-214”, додао је.

Центар за тестирање и развој лета авиокомпаније „Тупољев“ основан је у Жуковском на иницијативу угледног совјетског конструктора авиона Андреја Тупољева 1949. године. Центар за тестирање и развој лета „Жуковски“ коришћен је за тестирање и развој свих летелица које је дизајнирала авиона компаније Тупољев.

ПАК ДА Стратешки бомбардер

Шеф Одбора за одбрану и безбедност у горњем дому руског парламента Виктор Бондарев раније је рекао да се радови на истраживању и развоју на вишенаменским авионима ПАК ДА дизајнирани да замене бомбардере Ту-22М3, Ту-95МС а касније Ту-160.

Очекује се да ће испоруке дугог домета стратешког бомбардера ПАК ДА руским ваздухопловним снагама почети 2025-2030 након пробе. У јануару је извршни директор Тупољева Коњухов рекао да је временски оквир креирања ПАК ДА упоредив са термином стварања надзвучног путничког авиона Ту-144 и износио би око пет-седам година. Тадашњи потпредседник одбране и тренутно потпредседник владе Јуриј Борисов рекао је у то време да би нови стратешки бомбардер могао да се дигне на небо 2025-2026 и да крене у серијску производњу 2028 или 2029.

Шта су Амери уградили на  хеликоптеру “Black Hawk” и учинили га још моћнијим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА