Најновије

КОНАЧНО ЈЕ ОДЛУЧЕНО ПОСЛЕ ДУГОГ СУЂЕЊА: Суђење за терористички напад 11. септембра заказно је за јануар 2021. године! (ВИДЕО)

Судија америчког Војног суда заказао је за 11. јануар 2021. године дуго одлагани почетак суђења за ратне злочине за петорицу људи, који се налазе у америчкој војној бази Гвантанамо беј, под оптужбом да су планирали терористичке нападе 11. септембра 2001. године у САД.

Куле "Близнакиње" (Фото: Јутјуб)

Пуковник ратног ваздухопловства В. Шејн Коен уписао је тај датум у распоред рада у оквиру припремних активности за судење.

Коен је рекао да ће суђење, које ће бити одржано у бази Гвантанамо беј на Куби, бити пуно административних и логистичких изазова, пренои АП.

САД су оптужиле групу предвођену Пакистанцем Калидом Шеихом Мохамедом за ратне злочине, укључујући тероризам, отмицу и близу 3.000 убистава због њихове наводне улоге у планирању и пружању логистичке подршке за нападе 11. септембра.

За дела која се оптуженима стављају на терет може им бити изречена смртна казна, ако буду осуђени пред војном комисијом која је основана у оквиру "рата против тероризма" и комбинује елементе војног и грађанског права, наводи АП.

Мохамед, високи припадник Ал Каиде, признао је да је био "мозак операције" напада 11. септембра и других ерористичких акција.

Петорка је затворена у Гвантанаму од септембра 2006. године, након неколико година проведених у тајним затворским установама ЦИA.

Кијев тежи уласку у НАТО! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА