Најновије

РУСКА ФСБ: Спремили су оружје! Није им први пут да провоцирају и прете!

Током инцидента у Керчком мореузу, украјински бродови су у статус борбене готовости, са оружјем, ушли у тренутку када се у близини налазило 166 цивилних бродова.

Инцидент у Керчком мореузу (Фото: Јутјуб)

То је изјавио заменик начелника сектора Обалске страже Пограничне службе руских снага безбедности Алексеј Волски.

"Можемо само претпоставити до чега је чак и случајна артиљеријска ватра могла да доведе у тако прометној пловној зони", рекао је Волски, истакавши да су акције украјинских морнара 25. новембра у Керчком мореузу "угрозиле безбедност пловидбе", преноси Тасс. 

Он је нагласио да погранични бродови руске Федералне службе безбедности (ФСБ) нису извршили артиљеријске припреме нити су дигли на узбуну борбену посаду у тренутку када су то учинили украјински војни бродови, а то се, напомиње, може видети на видео-снимку. 

Рекао је и да је за оружје које је пронађено на украјинским бродовима, након што су заплењени у Керчком заливу, током инспекције установљено да прекорачује основне стандарде кад је реч о муницији. 

Волски је новинарима у Москви данас рекао и да су тензије у Азовском мору почеле у августу 2018, када су украјински војни бродови почели да прете да ће отворити ватру на руске бродове уколико им приђу на четири километра раздаљине. 

ФСБ је раније саопштио да су 25. новембра ујутро три брода украјинске морнарице илегално прешла руску границу игноришући легитимне захтеве са бродова Пограничне службе ФСБ и црноморске флоте да стану, те да су наставили са опасним маневрима.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Запад у шоку и шта то демонстранти у Паризу носе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта каже Лазански о кризи између Украјине и Русије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА