Најновије

СТИЖЕ ЊЕГОВО ВЕЛИЧАНСТВО ПЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Ово је звезда на Међународном авио-космичком сајму МАКС-2019! (ВИДЕО)

На Међународном авио-космичком сајму МАКС-2019 приказане су летне могућности руског ловца пете генерације Су-57. Програм је био веома садржајан и по тежини извођења ни по чему није одступао од његове старије „браће“ као што су авиони Су-35С, Су-30СМ или МиГ-35.

Су-57 (Фото: РИА)

У последње време регистровано је велико интересовање иностраних партнера Руске Федерације за набавком авиона Су-57. Пре неки дан су председник Русије Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Ердоган посетили изложбену експозицију аеро-митинга МАКС-2019, где су изблиза погледали Су-57.

Наиме, Турска је веома заинтересована за набавку најсавременијих руских борбених летелица уколико њихов посао око набавке америчких F-35 пропадне, што ће се највероватније и десити после куповине руских ПВО система С-400 „Тријумф“. Чак су новинари у појединим руским медијима, у шаљивом тону, дали име експортној верзији овог ловца крстивши га као Су-57 „Ердоган“.

Пре неки дан се огласио и веома искусни пробни пилот на борбеним летелицама и носилац највећег ордена Хероја РФ Јуриј Вашчук, који је рекао да никоме не би саветовао да тестира борбене могућности 57-ице. Он је том приликом рекао да „поред минималне видљивости за радаре који оперишу у свим дијапазонима, укључујући ту и инфрацрвени спектар, овај авион поседује и суперманеварбилност, као и способност лета надзвучном брзином без допунског сагоревања. На све ово треба додати његову мултифункционалност, јер поред задатака остваривања превласти у ваздушном простору, Су-57  може ефикасно да се борби против земаљских и поморских циљева“- истакао је Вашчук.

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању широког спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих земаљских циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операције извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља итд.

Како је удар руске ракете “Калибр” запалио Црно море, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА