Најновије

РАЗДОР У СНС: Гашић против Вучића

Братислав Гашић је човек који под својом контролом има значајну фракцију унутар СНС и који би том фракцијом могао да командује чак и када би се сукобио са Вучићем. До сукоба би неминовно дошло уколико би се Гашић осетио угроженим. Не би требало заборавити ни то да је Гашић један од људи најзаслужнијих за успон СНС, па би његово пуштање низ воду имало лош ефекат на друге из врха партије. Гашић је и у кругу најјачих људи у странци, контролише важан део страначке изборне машинерије и финансијера странке, како оних познатих тако и оних из сенке.

Братислав Гашић (Фото: Јутјуб)

Сукоби међу напредњацима све више избијају на површину. Према сазнањима Директно рс. најновији сукоб избио је између неформалног шефа СНС Александра Вучића и досадашњег министра полиције Братислава Гашића. Kако наводе наши извори из владајуће партије, све је почело после немилих догађаја у "Рибникару" и Младеновцу, кулминирало је после сукоба у Бањској а наставило се одлуком Вучића да спречи избор новог директора полиције.

Убрзо након прерасподеле политичких мандата, крајем 2013. године, Гашић је намерио да постане председник Тениског савеза Србије. Тада је, по речима извора, дошло до првих Сукоба између њега и Вучића. Пре десет година, Вучић му је на ту његову жељу одговорио: "Ајде бре, не глупирај се".

Они који добро познају човека са Багдале, тврде да то великом шефу никад није опростио. До сада се Гашић показао и презентовао као безрезервно лојалан Вучићу, а такав сарадник на челу најбројније безбедносне структуре поготово у кризним временима може бити драгоцен. А сем такве позиције у државној власти, Гашић је и у кругу најјачих људи у странци, контролише важан део страначке изборне машинерије и финансијера странке, како оних познатих тако и оних из сенке.

Ипак, бесмислено је било после два масовна убиства, питати за разлоге одговорности и кривице министра унутрашњих послова Братислава Гашића. Још је срамније када таква питања јавно поставља Александар Вучић, показујући при томе да нема ни мало саосећања. Kонкретно, ако полиција није могла да уради пуно у масовном убиству у београдској основној школи, толико је могла, али је и морала да уради пуно тога у масовном убиству у младеновачким селима. Ту је сукоб између Вучића и Гашића већ почео опасни да избија, поготово после сведочења неких оперативаца МУП-а да се са акцијом у Младеновцу и околини закаснило.

Наиме, може се рећи да је први напад у околини Младеновца могао да изненади полицију и да се некако може правдати одсуство реакције полиције. Зато се никако не може рећи да је полиција урадила свој посао када је масовном убици дозвољено да без икаквих проблема оде у друго село и да тамо настави са убијањем свих који су се нашли на улици.

Минимум који је полиција морала да учини је да бар покуша да спречи масовног убицу да из првог села, мирно и без отпора, пређе у друго село и настави са убијањем.

Евидентни напори Српске напредне странке да оконча агонију косовског провизоријума, Гашић је унизио још више после сукоба у Бањској. Kрвопрлолиће у Бањској искључиво иде на штету Срба на Kосову. Где је тада био Бата Гашић? Група која носи униформе, располаже аутоматским оружјем, средствима везе и са два блиндирана шлепера, није формирана  за поподне у кафани на Ибарској магистрали. Не зна се што је ту горе: заказивање или застрањивање служби, а наши извори наводе да је Гашић због тога претрпео жестоке критике од Вучића. То је за њега већ било превише.

Гашић је човек који под својом контролом има значајну фракцију унутар СНС и који би том фракцијом могао да командује чак и када би се сукобио са Вучићем. До сукоба би неминовно дошло уколико би се Гашић осетио угроженим.

Не би требало заборавити ни то да је Гашић један од људи најзаслужнијих за успон СНС, па би његово пуштање низ воду имало лош ефекат на друге из врха партије.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА